Avoinna ma-pe 8-20, la 10-20 | Puh. 010 348 3000 | tsemppi@elainklinikkatsemppi.fi | Ruskatie 1, 02970 Espoo

Käytöspotilaat

Pentujen tutustumiskäynti

Pentujen tutustumiskäynnillä koulutettu hoitaja auttaa saamaan pennuille mukavia kokemuksia klinikasta. Pentu saa tutustua klinikkaan ja klinikan hajuihin. Klinikalla voi maistella herkkuja tai leikkiä lempilelun kanssa tai vain nauttia ihmisten huomiosta, jolloin klinikkaan muodostuu positiivinen mielleyhtymä. Positiiviset kokemukset klinikalta ennaltaehkäisevät eläinlääkäripelon kehittymistä. Erityisesti ensimmäiset kokemukset vieraassa paikassa ovat tärkeitä koiran tai kissan tunnetilan kannalta. Mikäli ensimmäinen kokemus on mukava, ovat jatkokäynnit aina helpompia. Jos ensimmäisellä käynnillä tapahtuu jotain ikävää (pentu pelästyy tai loukkaa itsensä tai rokotepistos kirvelee), ovat jatkokäynnit pennulle huomattavasti pelottavampia ja vaikeampia.

Pentujen tutustumiskäynnillä käynyt pentu saa penturokotuksista klinikkamaksun alennuksen.

Pelokkaiden potilaiden tutustumiskäynti 

Pelokkaiden potilaiden tutustumiskäynnillä koulutettu hoitaja auttaa potilasta saamaan mukavia kokemuksia klinikasta. Potilas saa omaan tahtiin tutustua klinikkaan ja klinikan hajuihin. Klinikalla voi maistella herkkuja tai leikkiä lempilelulla tai vaikka nauttia ihmisten huomiosta. Jo ennestään eläinlääkäriä pelkäävälle lemmikille positiiviset kokemukset uudesta eläinklinikasta helpottavat tulevia eläinlääkärikäyntejä.

Voimakkaasti eläinlääkäripelkoisille lemmikeille suosittelemme eläintenkouluttajan opastuksella tapahtuvaa totuttelua. Eläinklinikka Tsempissä pelokkaita potilaita auttavat eläintenkouluttajat Kia Punta ja Jenny Hanhilahti. Tästä pääset tutustumaan yhteistyökumppaneihimme.

Pelokkaiden potilaiden tutustumiskäynnillä käynyt potilas saa klinikkamaksun alennuksen 3 kuukauden kuluessa tutustumiskäynnistä.

Koulutuskäynti

Koulutuskäynnillä eläinlääkäri, eläintenkouluttaja AT antaa vinkkejä ja ohjeita esim. kynsienleikkaukseen, hoitotoimenpiteisiin totuttamiseen, tutkimuspöydälle nousuun tmv. käsittely tai koulutusongelmaan. Yksittäisellä koulutuskäynnillä ei pystytä kouluttamaan vaikeaa käytösongelmaa kokonaisuudessan, vaan vaaditaan jatkokäyntejä sekä kotiharjoittelua.

Mikäli kyseessä on ongelmallinen käytös, suosittelemme käytöskonsultaatiota.

Käytöskonsultaatio

Lemmikkien käytösongelmat ja ongelmallinen käytös ovat varsin yleisiä. Mitä enemmän tiedetään eläinten käyttäytymisestä ja käyttäytymistarpeista sitä enemmän osataan tunnistaa lemmikkien haastavia käytöksiä sekä stressioireita. 

Käytösongelma on usein varsin huono sana kuvaamaan tilannetta, koska ongelmalliseksi koettu käytös saattaa olla lemmikille varsin luontainen tapa selviytyä. Käytösongelman hoitaminen ei ole vain käytöksen muuttamista, vaan tulee selvittää myös taustalla olevat syyt haastavalle käytökselle.

Ongelmallisen käytöksen selvittäminen tulisi aina aloittaa eläinlääkäristä, jossa selvitetään lemmikin terveydentila ja poissuljetaan sairaudet ja kivut ongelmien taustalta. Eläinlääkäreiden koulutukseen ei kuitenkaan Suomessa kuulu lemmikkien käytösongelmien, eikä lajityypillisten käyttäymisten opiskelua. Ongelmallisen käytöksen selvittely kannattaakin tehdä eläinlääkärillä, jolla on koulutusta myös käytöspuolelta.

Tsempin perustajaeläinlääkäri Tiina Seikkula on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (Eläintenkouluttaja AT, Taitotalo) sekä suorittaa paraikaa eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa. (Eläintenkouluttaja EAT, Taitotalo). Tämän lisäksi Tiina on kouluttautunut sekä Suomessa että ulkomailla erityisesti koirien ongelmallisen käyttäytymisen hoitoon.

Artikkelikirjastostamme voit lukea mm. koiran käyttäytymistarpeista:
osa 1: yleistä käyttäytymistarpeista
osa 2: metsästysketjuun liittyvät käyttäytymistarpeet
osa 3: muut käyttäytymistarpeet

Laaja käytöskonsultaatio

Laaja käytöskonsultaatio sisältää hyvinvointikartoituksen, 1,5 tunnin klinikkakäynnin, terveystarkastuksen, mahdollisen lääkityksen aloittamisen sekä koulutussuunnitelman jatkoon. Käynnillä on mahdollista myös hieman laajempi terveystarkastus (verinäytetutkimus), mutta laajempaan kipukartoitukseen röntgenkuvineen suosittelemme varaamaan erillisen ajan.

Suppea käytöskonsultaatio

Suppea käytöskonsultaatio sisältää tunnin klinikkakäynnin, terveystarkastuksen sekä mahdollisen lääkitykset aloittamisen. Laajempiin terveystutkimuksiin (verinäytetutkimus, röntgenkuvaus) suosittelemme varaamaan erillisen ajan. 

Käytöspotilaan kontrollikäynti

Käytöspotilaan kontrollikäynti on tarkoitettu potilaille, jotka ovat jo käyneet käytöskonsultaatiossa.

Kontrollikäynti sisältää tunnin klinikka-ajan, terveystarkastuksen sekä mahdollisen lääkityksen muutokset.

ajanvaraus

Voit varata ajan tutustumiskäynnille tai käytöskonsultaatioon puhelimitse tai ajanvarauksestamme