Käytöskonsultaatio
Lemmikkien käytösongelmat ja ongelmallinen käytös ovat varsin yleisiä. Mitä enemmän tiedetään eläinten käyttäytymisestä ja käyttäytymistarpeista sitä enemmän osataan tunnistaa lemmikkien haastavia käytöksiä sekä stressioireita.
Käytösongelma on usein varsin huono sana kuvaamaan tilannetta, koska ongelmalliseksi koettu käytös saattaa olla lemmikille varsin luontainen tapa selviytyä. Käytösongelman hoitaminen ei ole vain käytöksen muuttamista, vaan tulee selvittää myös taustalla olevat syyt haastavalle käytökselle.
Ongelmallisen käytöksen selvittäminen tulisi aina aloittaa eläinlääkäristä, jossa selvitetään lemmikin terveydentila ja poissuljetaan sairaudet ja kivut ongelmien taustalta. Eläinlääkäreiden koulutukseen ei kuitenkaan Suomessa kuulu lemmikkien käytösongelmien, eikä lajityypillisten käyttäymisten opiskelua. Ongelmallisen käytöksen selvittely kannattaakin tehdä eläinlääkärillä, jolla on koulutusta myös käytöspuolelta.
Tsempin perustajaeläinlääkäri Tiina Seikkula on suorittanut eläintenkouluttajan ammattitutkinnon (Eläintenkouluttaja AT, Taitotalo) sekä suorittaa paraikaa eläintenkouluttajan erikoisammattitutkintoa. (Eläintenkouluttaja EAT, Taitotalo). Tämän lisäksi Tiina on kouluttautunut sekä Suomessa että ulkomailla erityisesti koirien ongelmallisen käyttäytymisen hoitoon.
Artikkelikirjastostamme voit lukea mm. koiran käyttäytymistarpeista:
– osa 1: yleistä käyttäytymistarpeista
– osa 2: metsästysketjuun liittyvät käyttäytymistarpeet
– osa 3: muut käyttäytymistarpeet
Laaja käytöskonsultaatio
Laaja käytöskonsultaatio sisältää hyvinvointikartoituksen, 1,5 tunnin klinikkakäynnin, terveystarkastuksen, mahdollisen lääkityksen aloittamisen sekä koulutussuunnitelman jatkoon. Käynnillä on mahdollista myös hieman laajempi terveystarkastus (verinäytetutkimus), mutta laajempaan kipukartoitukseen röntgenkuvineen suosittelemme varaamaan erillisen ajan.
Käytöspotilaan kontrollikäynti
Käytöspotilaan kontrollikäynti on tarkoitettu potilaille, jotka ovat jo käyneet käytöskonsultaatiossa.
Kontrollikäynti sisältää tunnin klinikka-ajan, terveystarkastuksen sekä mahdollisen lääkityksen muutokset.
Koulutuskäynti
Koulutuskäynnillä eläinlääkäri, eläintenkouluttaja AT-opiskelija antaa koulutusvinkkejä ja ohjeita esim. kynsienleikkaukseen, hoitotoimenpiteisiin totuttamiseen, tukitaitoihin, tutkimuspöydälle nousuun tmv. käsittely- tai koulutusongelmaan. Yksittäisellä koulutuskäynnillä ei pystytä kouluttamaan vaikeaa käytösongelmaa kokonaisuudessan, vaan vaaditaan jatkokäyntejä sekä kotiharjoittelua.
Mikäli kyseessä on ongelmallinen käytös, suosittelemme käytöskonsultaatiota.
Koulutuskäynnit on tarkoitettu vain yksittäisten taitojen harjoitteluun ja koulutukseen. Koulutuskäyntiin ei sisälly eläinlääkärintarkastus, eikä koulutuskäynnillä määrätä lääkityksiä.
ajanvaraus
Voit varata ajan tutustumiskäynnille tai käytöskonsultaatioon puhelimitse tai ajanvarauksestamme.