Avoinna ma-pe 8-20, la 10-20 | Puh. 010 348 3000 | tsemppi@elainklinikkatsemppi.fi | Ruskatie 1, 02970 Espoo

Eläinlääkäri Melina Bruno-Paasisalo

Melina on pienestä pitäen ollut kiinnostunut eläinten parissa työskentelystä. Lapsena vaivannut allergia ei mahdollistanut lemmikkien ottoa kotiin, vaan eläimiä piti hoitaa muualla. Melina viettikin kesät kummienonsa lypsytilalla Kiteellä hoitaen lehmiä ja vasikoita serkkunsa kanssa. Muutettuaan omaan kotiin tuli Melinalle ensimmäinen oma koira Zira; Melinalla onkin ollut koiria siitä lähtien.

Eläinlääkärin ura ei ollut kuitenkaan alkuperäinen suunnitelma vaan Melinasta piti tulla opettaja. Monen mutkan kautta Melina totesi haluavansa eläinlääkäriksi. Muutaman pieneläinpraktiikkavuoden jälkeen urapolku vei eläinlääketeollisuuteen, mistä Melina palaa takaisin unelmansa pariin pienen, lämminhenkisen klinikan eläinlääkäriksi.

Melina asuu Lahnuksessa puolison ja kahden lapsen kanssa. Kotona on pienen akvaarion lisäksi kolme koiraa: metsästyslinjainen karkeakarvainen mäyräkoiraherra Capu, espanjanvesikoiranarttu Taika sekä metsästyslinjainen lyhytkarvainen mäyräkoiraprinsessa Inca. Melinan harrastuksena on koirankasvatus, kennelnimenä on Lilla Mennica’s ja rotuna espanjanvesikoira, myös metsästyslinjaisten mäyräkoirien kasvatus on haaveena. Oman kasvatustyön lisäksi Melina on ollut mukana espanjanvesikoirien jalostustoimikunnassa tukien kasvattajia etenkin eläinlääketieteeseen liittyvässä päätöksenteossa. Tyttären ratsastusharrastuksen myötä Melina on vähintään kerran viikossa tallilla hoitamassa hevosia (eli lapioimassa lantaa ja kantamassa heinää ja vesiä). Kaikenlaisten eläinjuttujen vastapainoksi Melina on aloittanut mimmijalkapallon.

Kokemusta useasta eri eläinlääketieteen alasta

Melina valmistui eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta 2013. Ennen valmistumistaan Melina työskenteli kaksi kesää Eviran (nykyisen ruokaviraston) virologian osastolla eläintautien parissa. Lupa teurastamoeläinlääkärinä toimimiseen vei Melinan Tampereen lähelle Sahalahden teurastamolle yhdeksi kesäksi ja useaksi lomatuurauspätkäksi. Melina sai praktiikkaoikeudet 2011 ja työskenteli kahdella pieneläinklinikalla pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2016 Melina aloitti uran eläinlääketeollisuudessa tuotespesialistina, jossa työskenteli vuoden 2023 loppuun asti. Tsempissä työskentelyn lisäksi Melina työskentelee konsulttina laboratoriopalveluja tarjoavassa yrityksessä.

Melinalla on myös oma toiminimi (Eläinlääkäripalvelu Cani e Gatti), jonka hän perusti vuonna 2013 tarjotakseen koirankasvattajille kotikäynteinä pentujen terveystarkastuksia sekä mikrosirutuksia. Lisäksi Melina on tehnyt kotikäynteinä Dna-näytteenottoja (verinäytteet, poskisivelynäytteet) sekä eutanasioita.

Melina Tsempissä

Melina haluaa eläinlääkärinä palvella yleislääkärinä, jolla on aikaa omistajan huolille ja eläimen kokonaisvaltaiselle hoidolle. Melina hoitaa mielellään rokotukset, pentutarkastukset, erilaiset pikkuvaivat ja iho-ongelmat. Tessin ohjauksessa Melina opettelee hammashoidon saloja. Erityisenä mielenkiinnon kohteena Melinalla on kaikki eläinten kasvattamiseen liittyvä; Melinalle voikin varata ajan PEVISA-röntgenkuviin, geenitesteihin, tiineysultraan ja – röntgeniin sekä pentutarkastuksiin.

⭐

Melinalle voit varata aikoja Tsempin nettiajanvarauksesta.